Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Red Bull ukázal svůj vůz s dírou v nose

Red Bull ukázal svůj vůz s dírou v nose

Bude 13 šťastné číslo?

Red Bull dnes ukázal svůj vůz pro sezónu 2017. Je to už třináctý vůz F1 z dílny výrobce energetických nápojů a tým se rozhodl toto číslo, považováno za nešťastné, nepřeskočit. Naopak, do videa si přizval i černou kočku a neonový nápis oznamuje, že vůz bude neštěstím, ale otázkou zůstává, pro koho. Bude tohle vůz, se kterým se Red Bull po tříleté přestávce vrátí do bojů o mistrovský titul?


Ani RB13 se zřejmě neobejde bez ploutve na krytu motoru, která má usměrnit vzduch narušený ochranným obloukem přímo na zadní křídlo, které je nyní nižší než v posledních osmi letech. Zajímavě je řešený nos, ze kterého vybíhá jazýček jako u téměř všech konkurentů. Pouze s jedním rozdílem, v tomhle je díra. Pod monopost takto zřejmě může proudit větší množství vzduchu.

V RB13 budou závodit Australan Daniel Ricciardo a Nizozemec Max Verstappen. Místo náhradníka dostal 21letý Francouz Pierre Gasly. Týmu šéfuje Christian Horner, který nechává post technického ředitele týmu nadále neobsazený. Adrian Newey zůstává v roli poradce připraveného radit skupině, ve které jsou Rob Marshall, Dan Fallows, Paul Monaghan a Pierre Wach.

Ještě čekáme na představení vozů týmů Toro Rosso a Haas. Všech 10 týmů se zítra zúčastní prvního dne společných zimních testů na okruhu Barcelona-Catalunya.

obrázek v plné velikosti: 01