Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kdo a kdy bude jezdit v Barceloně?

Kdo a kdy bude jezdit v Barceloně?

Zimní testování začíná.

Již dnes v 9:00 se na konci boxové uličky okruhu Barcelona-Catalunya rozsvítí zelené světlo a tak dlouho připravované vozy sezóny 2017 budou konečně volné. Ale kdo bude sedět za jejich volanty?

První ze dvou čtyřdenních testů začne dnes a skončí ve čtvrtek a Mercedes se rozhodl všechny čtyři dny rozdělit mezi oba své jezdce. Pravděpodobně má tedy v plánu opět odjet největší množství kilometrů, jak se mu to povedlo i vloni. Aby se vyhnul hrozbě zranění svých pilotů, pro které to bude fyzicky náročné, nechá vždy jednoho jezdit dopoledne a druhého odpoledne. Ostatní týmy si ale s tímto starosti nedělají.

Red Bull bude střídat Daniela Ricciarda s Maxem Verstappenem a Ferrari Sebastiana Vettela s Kimim Räikkönenem. Force India pustí do vozu i testovacího jezdce Alfonse Celise. Do vozů Williamsu i McLarenu usednou jejich nováčci Lance Stroll a Stoffel Vandoorne, ale až zítra. Jako první nové vozy otestují zkušení veteráni Felipe Massa a Fernando Alonso.

Haas chce nechat první dva dny jezdit Kevina Magnussena, až pak se ke slovu dostane Romain Grosjean. Testu se kvůli zranění ze Závodu šampionů nemůže zúčastnit Pascal Wehrlein, proto se ve voze Sauberu bude s Marcusem Ericssonem střídat třetí jezdec Ferrari, Antonio Giovinazzi. Toro Rosso a Renault se ještě nepodělily o kompletní harmonogramy, ale dnes budou v jejich vozech jezdit Carlos Sainz a Nico Hülkenberg a zítra Daniil Kvjat a Jolyon Palmer.

Pokud během prvních tří dnů testu nebude pršet, bude trať ve čtvrtek uměle pokropena, aby se otestovaly i pneumatiky do mokrých podmínek.

Tým Pondělí Uterý Středa Čtvrtek
Mercedes Bottas/ Hamilton
Hamilton/ Bottas
Bottas/Hamilton
Hamilton/Bottas
Red Bull Ricciardo Verstappen Ricciardo Verstappen
Ferrari Vettel Raikkonen Vettel Raikkonen
Force India Perez Ocon Celis Perez/Ocon
Williams Massa Stroll Massa Stroll
McLaren Alonso Vandoorne Alonso Vandoorne
Toro Rosso Sainz Kvjat    
Haas Magnussen Magnussen Grosjean Grosjean
Renault Hulkenberg Palmer    
Sauber Ericsson Giovinazzi Ericsson/ Giovinazzi
Ericsson/ Giovinazzi