Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen: Red Bull je trochu pomalý!

Verstappen: Red Bull je trochu pomalý!

Ricciardo vidí Hamiltona v jiné lize.

Max Verstappen po prvních dvou trénincích na Velkou cenu Austrálie není spokojen s rychlostí svého vozu. V tabulce nejrychlejších časů prvního tréninku se jezdci Red Bullu umístili mezi mercedesy a ferrari, v druhém spadli na páté a šesté místo. A oběma tréninkům dominoval Lewis Hamilton. Holandský jezdec se obává, že Red Bull bude zaostávat během celého víkendu a k tomu se ještě přidaly jeho problémy s poškozenou podlahou.

"Vůz byl nedotáčivý, vyneslo mě to ven z trati a poškodila se mi podlaha," vysvětlil Verstappen, který své nejrychlejší kolo druhého tréninku zajel na super-měkkých pneumatikách, zatímco jezdci nad ním trénovali i na ultra-měkkých. "Snažíme se najít lepší vyvážení vozu. Jsme trochu pomalí a snažíme se to zlepšit. Myslím, že naše pozice odpovídá očekávání. Vynasnažíme se vytěžit maximum z toho, co momentálně máme."

Verstappenův týmový kolega, Daniel Ricciardo, doufá ve zlepšení rychlosti a hlavně v dobré závodní tempo. Hamiltonovy dnešní výkony v něm ale vzbudily obavu, že boj o pole position nebude možný.

"Věřím, že z vozu můžeme dostat více. První trénink vypadal slibně, v druhém jsme vyzkoušeli pár věcí, jenže nefungovaly podle našich představ. Není pochyb, že Mercedes je rychlý, ale o Lewisovi to momentálně platí více než o Valtterim. Zdá se, že Valtteri by mohl být součástí naší skupiny. Mohli bychom s ním bojovat. Myslet na první startovní pozici je možná příliš odvážné, ale můžeme být ve skupině za ní," doufá Australan.