Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen měl studené pneumatiky

Verstappen měl studené pneumatiky

Byl za Pérezovým vypadnutím technický problém?

Max Verstappen skončil v dnešní kvalifikaci na prvním a Sergio Pérez na posledním místě. Vypadalo to, že za Mexičanovým odstoupením hned v úvodu kvalifikace byla jezdecká chyba, ale prý měl problém s brzdami.

Měli jsme malý problém už v dnešním tréninku, ale mysleli jsme, že jsme jej odstranili. Evidentně ne,“ řekl jezdec, jenž zůstal uvíznutý ve štěrkovém kačírku dříve, než dokončil první rychlé kolo. „Nedalo se nic dělat, jakmile jsem se dotkl brzdového pedálu, stal se ze mě pasažér. Něco nám posouvá brzdnou sílu na přední kola. Pouze doufám, že se to podaří odstranit a zítra budu minimalizovat škody.

Verstappen startoval do loňského závodu z 15. místa kvůli selhání hnacího hřídele. Zdá se, že RB19 je velmi rychlý vůz, avšak ne velmi spolehlivý, což byly i vlastnosti jeho předchůdce na začátku sezony 2022. Nebo možná Pérez, přemotivovaný po vítězství v Saúdské Arábii, chytil malého problému jako výmluvy. Šéf týmu, Christian Horner, mluvil o tom, že Pérez zablokoval brzdy a případnou poruchu bude třeba nejprve najít v datech z vozu.

Problematické zahřívání pneumatik dalo Verstappenovým soupeřům šanci. Foto: Red Bull

Max Verstappen vyhrál kvalifikaci i přesto, že měl problém rychle zahřát pneumatiky. To je problém, který v závodě nebude hrát velkou roli, takže se může stát, že se zítra soupeřům rychle vzdálí.

Poslední kolo bylo docela dobré. Před ním mi chyběla přilnavost a neposkládal jsem dobré kolo. Všichni měli problém s teplotou pneumatik, často měli dvě zahřívací kola, nebo byli nejrychlejší až ve druhém rychlém kole. Mně na to nezbýval čas, ale přesto se nám to podařilo, to jsem moc rád.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull