Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Marchionne: Už bylo načase

Marchionne: Už bylo načase

Ferrari prostě musí vyhrávat.

Po opatrné zimě bez velkých prohlášení se generální ředitel Ferrari neudržel a médiím řekl, že už bylo načase aby Scuderia domů přivezla vítěznou trofej. Loni nezískala ani jednu a v roce 2015 vyhrála naposledy zářijovou Velkou cenu Singapuru.

"Už bylo načase. Mám z toho velkou radost kvůli týmu i kvůli tifosi, kteří s námi zůstali během celého toho období. Na toto vítězství jsme čekali téměř rok a půl. Slyšet opět italskou národní hymnu bylo velmi dojemné," řekl Marchionne. "Sebastian měl skvělý závod a jsem si jistý, že Kimi bude brzy bojovat po jeho boku. Tohle vítězství je samozřejmě vítězstvím všech členů týmu, těch zde na okruhu i těch v Maranellu, protože týmová práce je jediný způsob jak dosáhnout velkých cílů."

Marchionne si ale uvědomuje, že jedna vlaštovka jaro nedělá. Velká cena Austrálie byla pouze prvním z dvaceti závodů první sezóny s novou generací vozů, takže závody ve vývoji budou ještě rychlejší než v posledních dvou letech.

"Nicméně musíme pamatovat na to, že to není cílová destinace, byl to jenom první krok na dlouhé cestě a my všichni musíme zůstat plně soustředění každý den."

Na další souboj Ferrari s Mercedesem si počkáme dva týdny. Velká cena Číny se pojede 9. dubna.