Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton: Mercedes musí zlepšit práci s pneumatikami

Hamilton: Mercedes musí zlepšit práci s pneumatikami

Bottas spokojený se začátkem nové etapy.

O vítězi Velké ceně Austrálie rozhodly zastávky v boxech a o těch zase rozhodlo opotřebení pneumatik. Lewis Hamilton se už po pár kolech na ultra-měkkých pneumatikách začal trápit, kvůli čemuž si nevybudoval náskok před Sebastianem Vettelem a z boxů se vrátil až za Maxe Verstappena, což nebylo součástí plánu.

"Tým mě požádal, abych ho během jízdy informoval o stavu pneumatik a držel se plánu, který možná nebyl ideální. Nebyli jsme dost rychlí na to, abychom si vytvořili potřebný náskok, například před Sebastianem. To jsme zjistili poměrně rychle a pokračovali jsme v něčem, co nakonec nefungovalo," řekl trojnásobný mistr světa. "Některé věci musíme zlepšit. Potřebujeme zlepšit využívání pneumatik. Myslíme si, že tam ztrácíme. V takové situaci je potřeba přijít se změnami  a to teď uděláme."

Hamilton ale byl po závodě poměrně spokojený. Nevyhrál závod, ale i přes velké změny pravidel mu Mercedes opět dal vůz, se kterým bude moci bojovat o mistrovský titul. Zapojí se do boje i jeho nový týmový kolega? Včerejší závod Valtteriho Bottase povzbudil. Sice skončil až za Hamiltonem, ale v cíli 57 kol dlouhého závodu je dělilo pouze 1.3 sekundy.

"Byl to dobrý začátek s tímto týmem a dobrý začátek nové etapy mé kariéry. Vím, že to bude ještě lepší, jen potřebuji pokračovat jak jsem začal a všechno bude dobré. Věřím svým schopnostem. Nejvíc mi pomohl tým. Cítím úžasnou podporu, všichni mi pomáhají,” řekl finský závodník.

A také Bottas si myslí, že největší slabinou vozu Mercedes W08 je způsob, jakým zachází s pneumatikami.

Hlavně druhá polovina závodu byla velmi dobrá, s tou jsem spokojený. Rychlost byla dobrá a na super-měkkých pneumatikách jsem měl z vozu mnohem lepší pocit než z ultra-měkkých. Zaostávali jsme, klouzalo se nám a ztráceli jsme přilnavost. Nyní bude prioritou najít příčinu."