Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Mercedes týmovou režii nechce, ale ...

Mercedes týmovou režii nechce, ale ...

Situace se možná mění.

Tak se zdá, že jezdci Mercedesu a Ferrari budou letos bojovat o titul mistra světa. Po letech dominance Mercedesu se proto opět stává aktuální otázka týmové režie. Pravidla ji dovolují, fanoušci ani jezdci ji nemají rádi, ale může rozhodnout o novém mistru světa. Sezóna teprve začíná, jenže v obou týmech jsou misky vah výrazně nakloněny ve prospěch jednoho z jezdců. Sebastian Vettel byl v cíli všech třech závodů dříve než Kimi Räikkönen a ve voze Mercedesu vždy tahal za delší konec Lewis Hamilton. Šéf Mercedesu přiznal, že za určitých okolností může rozhodnout, který z jeho jezdců bude týmovou jedničkou.

"Jsem proti ní (týmové režii). Roky jsme se jí vyhýbali, ale nyní se situace změnila, takže ji musíme analyzovat a zjistit, jaká je naše pozice a co z ní vyplývá," řekl Toto Wolff.

Valtteri Bottas před víkendem Velké ceny Ruska řekl, že o týmové režii s ním ještě nikdo nemluvil, Hamilton tvrdí, že si chce všechno vybojovat sám na trati.

"Nechci ji, nikdy jsem ji nechtěl," řekl Hamilton o týmové režii. "Takové příkazy jsou vždy divné a těžko se soudí, nikdy jsem to neměl rád. Ale v našich pravidlech je, že tým potřebuje vítězit. Musíme se snažit pracovat jako tým, ale pouze za jistých okolností. Každý případ je jiný, ale nejraději bych o tom ani neslyšel. Myslím si, že v určité chvíli musíte odhadnout, jaká je vaše situace a zda přispíváte k týmovému úsilí, nebo jdete proti němu."