Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

I.S.R. Racing v BGTS Sprint Cupu míří vysoko

I.S.R. Racing v BGTS Sprint Cupu míří vysoko

Na český tým s dvojicí vozů čeká belgický Zolder.

I.S.R. Racing vyráží ke třetímu podniku Blancpain GT Series Sprint Cupu, který se jede tento víkend v Zolderu.

V prvních dvou podnicích sezony český tým předvedl velký potenciál a jeho cílem je proměnit jej v pozitivní atmosféru v boji o body na klasickém belgickém okruhu. Audi R8 LMS #75 budou pilotovat Filip Salaquarda (CZE) a Clemens Schmid (AUT), v sesterském voze #74 se budou střídat Kavin Ceccon (ITA) a Frank Stippler (GER).

Okruh v Zolderu je se svou délkou 3977 metrů jeden z nejkratších v celém kalendáři a rozhodně není dobré jej podceňovat. Současná konfigurace obsahuje tři velice náročné šikany – Kleine, Gilles Villeneuve a Jackie Ickx – které zároveň skýtají jednou z mála šancí k předjíždění. Také počasí bude hrát důležitou roli, v tomto ročním období se může velice rychle změnit i mezi jednotlivými tréninky.

Vše začne v pátek dvěma volnými tréninky v 9:55 a 14:20 hodin. Třídílná kvalifikace je na programu v sobotu od 9:15 hodin a kvalifikační závod bude odstartován v 15:00 hodin. V neděli se začíná warm upem v 10:10 hodin a zelená světla na startu hlavního závodu se rozsvítí v 15:30 hodin.

V Evropě TV přenosy zajištují Eurosport a Motors TV, které v některých zemích odvysílají přímý přenos obou závodů a sestřih nejdůležitějších okamžiků. Live streaming s komentářem v angličtině a francouzštině je možné sledovat na oficiálních stránkách šampionátu www.blancpain-gt-series.com.

Igor Salaquarda, majitel I.S.R. Racingu: „Zolder není jednoduchá trať. Zatáčkovité pasáže jsou náročné a v Blancpain GT Series Sprint Cupu musíte být rychlí hned od samého začátku. Celý víkend pro nás bude výzva a víme, že jestli chceme bodovat, musíme být efektivní od volného tréninku. Abychom dosáhli dobrého výsledku, jsme odhodláni nechat na trati vše. Filip, Clemens, Frank a Kevin už prokázali své kvality a jsem přesvědčen, že s našimi zkušenostmi můžeme zajet výborný výsledek. Pokud nebude náš výkon zmařen nějakými epizodami.“