Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Briatore nevylučuje Alonsův návrat do Ferrari

Briatore nevylučuje Alonsův návrat do Ferrari

Problém prý měl pouze s bývalým šéfem.

Je možné, že Fernando Alonso se už potřetí vrátí do týmu, který předtím opustil. Dvojnásobný mistr světa se už během své kariéry vrátil do Renaultu a tento rok může být jeho posledním u McLarenu, za který již závodil v roce 2008. V návratu do McLarenu Alonsovi nezabránilo ani to, že se s ním napoprvé neloučil v dobrém a po dohodě o předčasném ukončení smlouvy. Podobně napjaté byly jeho vztahy s Ferrari, ale Flavio Briatore, jeho objevitel a nadále člen jeho managementu, vidí možnost návratu do Maranella. Konec konců, Alonso se tam skutečně rozhádal pouze s bývalým šéfem, který krátce poté dostal padáka.

"Vždy se všemi dobře vycházel, jedinou výjimkou byl (Marco) Mattiacci," řekl Briatore o Alonsovi během rozhovoru pro italské rádio Rai. "Nikdy v životě neříkejte, že se něco nemůže stát. A Fernando je trochu jako Senna, který neměl problém se žádným týmem. Chtěl pouze vůz, ve kterém by mohl bojovat o vítězství."

Zatímco jiný Alonsův manažer byl minulý týden viděn v rozhovoru se šéfem týmu Renault, Briatore mluvil se šéfem Mercedesu. Ten by Alonsovi mohl dát vůz, ve kterém by konečně získal třetí titul. "V F1 jsou pouze dva vítězné týmy, a těmi jsou Ferrari a Mercedes. McLaren by se mohl vrátit mezi špičku, jenom kdyby změnil motory. Uvidíme. Red Bull a Force India mohou mít dobrý závod, jak jsme viděli v Baku."

Populárního Alonsa by zpět v jednom ze špičkových vozů rád viděl i Bernie Ecclestone.

"Samozřejmě Alonso," odpověděl bývalý boss F1 na otázku španělských novin ABC, kdo by měl závodit za Ferrari, pokud se rozloučí s jedním ze současných jezdců. "On je nejlepším jezdcem F1 všech dob."