Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

I.S.R. Racing míří na 24h ve Spa-Francorchamps

I.S.R. Racing míří na 24h ve Spa-Francorchamps

Český tým nasadí dva vozy Audi R8 LMS.

I.S.R. Racing se o víkendu představí na okruhu ve Spa-Francorchamps při nejočekávanějším podniku Blancpain GT Series Endurance Cupu: 69. ročníku 24h ve Spa Francorchamps, který je zároveň předposledním závodem letošní sezóny.

Pro český tým to bude čtvrtý start ve slavném belgickém maratonu. Ten má téměř epický nádech a před zraky několika tisíců diváků prověří člověka i stroj v nejdůležitějším závodě šampionátu, v němž se jede o dvojnásobnou porci bodů. I.S.R. Racing nasadí Audi R8 LMS #75 v novém agresivním černo-červeném zbarvení. Za jeho volantem se během závodu budou střídat Filipe Albuquerque (POR), Clemens Schmid (AUT) a Filip Salaquarda (CZE). I.S.R. Racing se rovněž bude starat i o Audi R8 LMS #76 s oficiální podporou Audi Sportu s posádkou Pierre Kaffer (GER), Frank Stippler (GER) a Kelvin van der Linde (RSA).

Letošní ročník 24h ve Spa-Francorchamps bude jako vždy elektrizujícím závodem. Na trať vyrazí 63 vozů, 36 z nich v kategorii Pro. I.S.R. Racing se na téměř 7 kilometrů dlouhém okruhu bude snažit proměnit odhodlání celého týmu v dobrý výsledek. Potřebný bude perfektní mix důležitých aspektů, jako jsou management pneumatik, strategie, přesnost mechaniků a velice dobré čtení závodu ze strany jezdců na trati.

V posledních několika dnech se počasí velice rychle měnilo. Aktuální předpověď hlásí vydatný déšť po celý víkend a to závod udělá ještě více nevyzpytatelný. Program podniku odstartuje ve čtvrtek v 11:50 volným tréninkem a předkvalifikací v 17:45. Do záře reflektorů se pak vozy probudí v jednom z nejnapínavějších momentů – dvou kvalifikacích ve 20:10 a 21:55. Warm up je naplánován na pátek 18:45 a 15 nejrychlejších vozů z kvalifikace si to rozdá o nejlepších 10 míst na startu v patnáctiminutovém Superpole. Závod bude odstartován v sobotu v 16:30.

Také mediální pokrytí bude enormní. Přímý přenos budou vysílat Motorsport TV a Eurosport. Live streaming s komentářem v angličtině a francouzštině je možné sledovat na www.blancpain-gt-series.com.

Igor Salaquarda – majitel I.S.R. Racingu „Víkend ve Spa-Francorchamps má výjimečnou příchuť. Vzrušení a adrenalin, které zažijete v Ardenách, se nedá srovnat s žádným jiným podnikem sezony a naše motivace odjet dobrý závod je vysoká. I.S.R. Racing má s touto tratí speciální pouto, právě tady jsme v roce 2014 započali naše účinkování v Blancpain GT Series. Filipe, Clemens a Filip jsou velice silná posádka se spoustou zkušeností z vytrvalostních závodů a mají šanci patřit mezi favority. Na oficiální podporu Audi Sportu pro #76 je celý tým velice hrdý. Je to skvělý výsledek po letech naší snahy držet vlajku Audi vysoko a dáme do toho vše, abychom v legendárním závodě získali důležitý výsledek.“