Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Další kandidát vstupu do Formule E?

Další kandidát vstupu do Formule E?

U Volkswagenu by však nešlo o monoposty.

Ještě jednou se vracíme k rozhovoru, který poskytl Jean Todt serveru Motorsport.com. Prezident FIA se v něm vyjádřil i k budoucí podobě doprovodného programu e-prix Formule E.

Ten zatím v podstatě neexistuje. Nutné přestávky byly dosud vyplňovány nahodile, například ukázkami tzv. roborace, tedy monopostů bez řidiče. To je však zatím spíše kuriozita.

Chceme, aby šlo o ryze elektrický motorsport,“ prohlásil Todt. „Vozy s tímto druhem pohonu hodláme ostatně etablovat i v ostatních disciplínách. Něco takového by bylo skvělým druhým závodem během víkendu Formule E.“

Konkrétní kroky v tomto směru se už činí v rallyekrosu, auta z něj si ovšem na městských tratích lze představit jen těžko. Reálnější je jiná varianta: „Vážně uvažujeme o cesťácích. V nich se skrývá patřičný potenciál,“ naznačil Todt.

Určitá zkušenost by tu ostatně už byla. Na úvod právě skončené sezony se v Hongkongu uskutečnilo ukázkové klání elektrických Volkswagenů Golf. Předseda představenstva wolfsburského koncernu Matthias Müller navíc již loni potvrdil, že koncept Formule E je pro značku hodně zajímavý. I kdyby se do něj měla zapojit s automobilem jiné kategorie.