Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vergne se pokusí v Africe o reparát

Vergne se pokusí v Africe o reparát

Wehrleinova premiéra v barvách Mahindry

První e-prix v novém roce se odehraje tuto sobotu na africkém kontinentu. Jede se na trati v marockém Marrákeši, považované za jednu z nejrychlejších v kalendáři.

Na rozdíl od úvodního podniku v saúdskoarabském Rijádu se nejedná o městský okruh, ale o částečně permanentní autodrom, na němž se odehrávají například i klání cestovních vozů.

Premiéru ve formuli E si na něm odbude Pascal Wehrlein, který se konečně vyvázal ze smlouvy u Mercedesu a stal se vedle Jerómea D´Ambrosia druhým pilotem Mahindry.

Počasí by tentokrát mělo přát. Předpověď hlásí příjemných dvacet stupňů, pouze ráno bude poměrně citelné chladno. Za největšího favorita je považován obhájce titulu Jean-Éric Vergne, jemuž v Rijádu uniklo prvenství jen kvůli penalizaci. Loni zde ale zaznamenal jen páté místo. 

Felix Rosenqvist loňské vítězství obhajovat nebude

Hlavním konkurentem pro něj bude Antonio Felix da Costa, který v pouštní metropoli zaznamenal triumf pro novou tovární ekipu BMW. „Mělo by nám to tady vyhovovat, výkonnostní rezervu určitě máme,“ svěřil se Portugalec.

Otazník visí nad Audi, kterému ouvertura sezony příliš nevyšla, když se muselo spokojit s osmou a devátou pozicí. Jenže ani Maroko nebylo v minulosti jeho šálkem kávy. „Byl to hodně tvrdý start,“ přiznal Lucas di Grassi. „Konkurence je mnohem silnější než předtím.“ 

V minulém roce navštívil závod také známý herec Orlando Bloom

Znovu přijde ke slovu Attack Modus. Jeho aplikace v Rijádu vyvolala určité rozpaky. Někteří účastníci o tuto výhodu přišli kvůli nasazení safety caru, další si stěžovali na jeho příliš nízký účinek.

Přímý přenos závodu vysílá zítra od 16 hodin stanice Eurosport 1. Předtím od 15.45 hodin přinese sestřih kvalifikace.

Fakta o e-prix Marrákeše:

Délka trati: 2,99 km

Počet zatáček: 12

Nejrychlejší kolo – kvalifikace: 1:20,115 (Felix Rosenqvist – 2018)

Nejrychlejší kolo – závod: 1:20,599 (Sébastien Buemi – 2016)

Předchozí vítěz: 2016 – Sébastien Buemi (Renault e.dams), 2018 - Felix Rosenqvist (Mahindra)