Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton: Vettel nechce být se mnou v týmu

Hamilton: Vettel nechce být se mnou v týmu

Čtyřnásobný mistr nadále bez smlouvy.

Ferrari tento týden oznámilo, že podepsalo novou smlouvu s Kimim Räikkönenem. Tisková zpráva byla stručná možná i proto, aby nebylo tak nápadné, že o Sebastianu Vettelovi nepadla ani zmínka. Mnozí se domnívali, že finský jezdec prostě dostal svých pět minut v záři reflektorů a v Monze se s velkou pompou oznámí podepsání Vettelovy smlouvy. Jenže Němec dnes řekl, že nic takového není v plánu.

"Nevím, co bude dál, ale snad všechno zůstane jako je teď. Momentálně nejsme soustředění na oznamování novinek, myslíme na závod. A příští týden to bude stejné. Neočekávám, že bychom během příštích dvou týdnů něco oznámili," řekl čtyřnásobný mistr světa.

Takže Vettel snad opravdu přestupuje do Mercedesu, jak se spekulovalo na začátku sezony? To asi těžko, když Lewis Hamilton o ničem neví a je si téměř jistý, že Vettel nepřestoupí do týmu, za který závodí on.

"Řekl bych, že je to velmi nepravděpodobné," řekl trojnásobný mistr světa. "Nemyslím si, že by chtěl být mým týmovým kolegou. Já si to rád rozdám s kýmkoli, závodit proti nejlepším jezdcům je vždy úžasné."

Proč si tím je tak jistý?

"Pouze konstatuji očividné. Vím, že nechce být mým týmovým kolegou. Pak by nemohl být v takové pozici, jakou má nyní ve svém týmu. Mluvím o tom, jakým způsobem tým pracuje. U nás by to nešlo."

Hamiltonovým kolegou prý zůstane Valtteri Bottas. Je pouze otázkou času, kdy mu Mercedes nabídne nový kontrakt.

"Oproti minulé sezoně jsem nic nezměnil, jenže v týmu je nový element a najednou nám to klape. Nechce se mi věřit, že by některý ze šéfů, nebo i kdokoli z týmu nebyl spokojen se současnou situací. Proto těžko uvěřím, že se chystá změna."