Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel do Mercedesu nepůjde

Vettel do Mercedesu nepůjde

A ví, že ani Räikkönen.

Sebastian Vettel se zúčastnil akce Ferrari World Finals v Daytoně a média dostala příležitost zeptat se ho na Rosbergův odchod z Mercedesu, i na šanci, že by on sám zaplnil jeho místo. Není překvapením, že nic takového se nerýsuje, Ferrari má s ním i s Kimim Räikkönenem pevné smlouvy a i kdyby jezdci chtěli přestoupit, nebude v zimě na poslední chvíli hledat náhradníka.

"Myslím, že není žádným tajemstvím, že já i Kimi máme na příští rok podepsané smlouvy, takže odpověď by měla být všem jasná," řekl čtyřnásobný mistr světa.

Může Rosbergův náhlý odchod oslabit Mercedes a pomoci jeho soupeřům? Roky stabilní tým bude mít nového jezdce, Lewis Hamilton se ocitne v nové situaci, a to právě v době přechodu na novou generaci vozů, kde by se Rosbergovy zkušenosti jistě hodily. Vettel se odpovědi raději vyhnul.

"Nevím, co mají nyní v plánu, my se staráme pouze o sebe a o naši přípravu na příští sezónu. Mění se hodně věcí, takže jsme docela zaneprázdněni. Samozřejmě, do příští sezóny jdeme velmi pozitivně naladěni. Náš tým nabírá na síle, což jsme v posledních pár měsících pocítili na trati i v továrně. Nyní bychom měli být schopni postavit lepší balík."

Nakonec nezbylo, než vyjádřit odcházejícímu mistru respekt a popřát příjemné svátky.

"Každý má právo udělat to, co chce. Respektuji jeho rozhodnutí. Jsem si jistý, že si nyní vezme pořádně dlouhé volno, až pak se pustí do něčeho nového. Tak šťastné a veselé!"