Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettelova smlouva čeká na progres vozu

Vettelova smlouva čeká na progres vozu

Aston Martin by si mistra rád udržel.

Plyne druhý rok dvouletého kontraktu čtyřnásobného mistra světa s týmem Aston Martin. Výsledky nenaplňují očekávání a má se za to, že většinu viny za to nese vůz trpící porpoisingem. Tým nesoucí jméno britské sportovní značky se těšil na velkou změnu technických pravidel jako na příležitost prorazit blíže ke špičce, místo toho je ještě více ztracen v hloubce středu pole, než byl loni. Vettel si není jistý, že chce v projektu pokračovat.

Čas ukáže. Teď se chceme soustředit na zdolání hory před námi. Nepokoříme ji za den,“ upozornil německý závodník. „Ale cesta je dána, máme plán na tři-čtyři roky dopředu. Ale každý z nás jednoho dne skončí jako součást tohoto příběhu a bude nahrazen někým jiným. Tým neklesá na duchu, chceme se dostat na špičku. Aktuálně tam nejsme, to každý vidí, ale pracuje se na tom.

Je pravdou, že po všech těch bojích o tituly, vítězství, pole positions, pódia jsou to teď boje s dost jinou příchutí. Jezdec musí hledat jiný zdroj motivace. Samozřejmě bych rád opět ochutnal vítězství. Mnozí kolem mě to mají snadnější, protože jsou na začátku svých kariér, nikdy nebyli na vrcholu. Ale jsem v rozrůstajícím se týmu, mnoho věcí se mění k lepšímu. Takže čas ukáže.

Aston netají, že by si Vettela rád nechal.

Ještě nenastal čas mluvit s jezdci o smlouvách, ale mohu říct, že když už jednou někdo má jezdce jeho formátu a může ho udržet motivovaného tím, že mu dá vůz, jaký si zaslouží, tak by byl hlupák, kdyby ho nechal jen tak odejít. Chápu, proč řekl, co řekl. Chce vidět progres, chce vidět zlepšování výsledků. Není zde kvůli osmnáctým a šestnáctým místům,“ řekl nový šéf týmu, Mike Krack.

Vettelovi je teprve 34 let a už pomýšlí na důchod. Foto: Aston Martin

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Aston Martin