Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel se v Austrálii vrátí

Vettel se v Austrálii vrátí

Hülkenbergův záskok končí

Letošní sezona F1 nezačala pro Sebastiana Vettela dobře. Němec totiž při prvních dvou závodech sezony v Bahrajnu a Saúdské Arábii vůbec nenastoupil. Důvodem byla nákaza koronavirem a za čtyřnásobného mistra světa z let 2010, 2011, 2012 a 2013 tak musel u Aston Martinu zaskočit Nico Hülkenberg.

Při třetím podniku letošní sezony, kterým bude o víkendu 8.-10. dubna Velká cena Austrálie, už ale Aston Martin nasadí svou standardní jezdeckou sestavu. Vettel se totiž vrací.

"Jsme rádi, že můžeme oznámit, že Sebastian Vettel už je nyní připraven závodit a při Velké ceně Austrálie v Melbourne tak bude týmovým kolegou Lanceho Strolla. Odstartuje tak svou letošní sezonu,"
potvrdila stáj na svých sociálních sítích.

U Aston Martinu jistě budou doufat také v to, že jim Vettel pomůže vylepšit letošní dosavadní bilanci. Z prvních dvou velkých cen si totiž britská stáj neodnesla ani bod. V Bahrajnu dopadl lépe Stroll, který skončil dvanáctý, zatímco Hülkenberg dojel jako poslední klasifikovaný na sedmnáctém místě. V Saúdské Arábii se už ale dařilo více německému závodníkovi, který obsadil dvanáctou příčku, zatímco Stroll se umístil jako třináctý.

Sebastian Vettel usedne v Austrálii do monopostu Aston Martinu poprvé od předsezonních testů v Bahrajnu. Foto: Aston Martin


Nelze tvrdit, že by Vettelovi okruh v Melbourne nesvědčil. Německý závodník zde totiž třikrát zvítězil. Poprvé slavil v roce 2011 s Red Bullem. Na nejvyšší stupeň ale vystoupal i v sezonách 2017 a 2018 jako pilot Ferrari. S tímto počtem triumfů mu patří v historické tabulce Velké ceny Austrálie F1 dělené druhé místo, které sdílí s mistrem světa z roku 2009 Jensonem Buttonem. Více prvenství než tato dvojice má na kontě pouze Michael Schumacher (4). Jaké to je v Austrálii vyhrát ale vědí z aktivních závodníků také Lewis Hamilton (2008, 2015), Valtteri Bottas (2019) a Fernando Alonso (2006).

Zdroj: Motorsport, Aston Martin, FORMULE.cz, úvodní foto: Aston Martin