Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vettel se po závodě Oconovi omluvil

Vettel se po závodě Oconovi omluvil

Uznal vinu za kolizi

Esteban Ocon a Sebastian Vettel nezažili v Bahrajnu nejlepší vstup do sezony. Úvodní letošní velká cena nevynesla body ani jednomu z nich. Zatímco Ocon dorazil do cíle jako třináctý, čtyřnásobný mistr světa Vettel obsadil při své premiéře v barvách Aston Martinu pouze 15. příčku. Vystoupení obou pilotů zkomplikovala mimo jiné i vzájemná kolize v závěrečné fázi závodu. Vettel nedobrzdil do první zatáčky a před sebou jedoucího Ocona sestřelil. Po závodě uznal, že za incident mohl on a svému soupeři se omluvil.

„Myslel jsem si, že zůstane napravo. Pak ale zatočil doleva. Byl přímo přede mnou a mně se zablokovala kola. Pravděpodobně to tedy byla moje chyba. Okamžitě jsem si s ním šel promluvit. Myslím si, že se shodneme na tom, že už není moc co řešit,“ prozradil Vettel.

Ocon omluvu bývalého pilota Ferrari přijal: „Seb se po závodě přišel omluvit. Všichni děláme chyby a toto se občas stává,“ řekl.

Esteban Ocon byl v závěru Velké ceny Bahrajnu sestřelen Sebastianem Vettelem. Foto: Alpine

 

Pro Ocona to letos bylo poprvé, co se mu ve Velké ceně Bahrajnu nepodařilo bodovat. Při svých předchozích třech startech v tomto závodě se vždy mezi nejlepší desítkou umístil. Zatímco v letech 2017 a 2018 skončil jako pilot Force Indie (dnešní Aston Martin – pozn. red.) desátý, loni obsadil v barvách Renaultu (dnešní Alpine – pozn. red.) devátou příčku. Vettel naopak ve Velké ceně Bahrajnu nebodoval už počtvrté. Naprázdno vyšel již v letech 2008 jako pilot Toro Rosso a poté také v sezonách 2016 a 2020, kdy závodil za Ferrari.

Zdroj: PlanetF1, úvodní foto: Aston Martin