Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alonsa vyřadil obal od sendviče

Alonsa vyřadil obal od sendviče

Uvízl v brzdovém kanálku

Fernando Alonso absolvoval o víkendu v Bahrajnu svůj první závod ve formuli 1 od Velké ceny Abú Zabí 2018. Dvojnásobný mistr světa z let 2005 a 2006 ale do cíle nakonec nedorazil. Na vině byly problémy s brzdami. Po závodě ovšem vyšlo najevo, že jejich poškození mělo kuriózní příčinu.

„Po první zastávce jsme měli nějaké potíže a museli jsme proto snížit výkon vozu. Při druhé zastávce pak v zadním brzdovém kanálku Fernandova vozu uvízl obal od sendviče. Kvůli tomu se začaly brzdy přehřívat, což je poškodilo. Z bezpečnostních důvodů jsme proto museli odstoupit. Byla to pro Fernanda velká smůla, když vezmeme v potaz, jak silně vypadal,“ vysvětlil výkonný ředitel Renaultu Marcin Budkowski.

Alonso sice do cíle nedojel, přesto si ale závod užil: „Zejména bylo skvělé si znovu zazávodit ve formuli 1. Na startu to byla zábava. Získali jsme nějaké pozice a poté jsem svedl souboje se starými kolegy, které jsem si užíval. Že jsme ale nakonec neviděli šachovnicový praporek, bylo zklamání. Ve středu pole to bylo velice těsné. Zdá se, že i pár desetin může výrazně zamíchat pořadím. Myslím si, že to bude velice zajímavá a vyrovnaná sezona. V Imole budeme zpět a budeme tvrdě bojovat,“ řekl Španěl.

Za odstoupením Fernanda Alonsa z Velké ceny Bahrajnu stál obal od sendviče. Foto: Alpine

 

Tým Alpine ve Velké ceně Bahrajnu nebodoval ani se svým druhým jezdcem. Esteban Ocon totiž obsadil 13. příčku. Jeho závod zkomplikovala mimo jiné i kolize se Sebastianem Vettelem, který francouzského pilota sestřelil v první zatáčce 44. kola.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Alpine