Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Aston Martin potvrdil Vettela se Strollem

Aston Martin potvrdil Vettela se Strollem

Jezdecká sestava zůstane nezměněna.

Navzdory několika spekulacím se jezdecká sestava týmu Aston Martin příští rok nezmění. Mnohé z nás po letní přestávce překvapilo, že Sebastian Vettel nemá podepsanou smlouvu na sezonu 2022, ale nejspíš bylo nakonec pravdou, že se jednalo více o formalitu než o skutečné jednání o prodloužení kontraktu. Pouze na Vettelovu smlouvu čekal také Lance Stroll, který měl po celou dobu místo stoprocentně jisté.

"Už se moc těším na novou generaci vozů F1," řekl čtyřnásobný šampion. "Budou vypadat velmi odlišně, budou postaveny podle nových technických předpisů a měly bychom díky nim být schopni pouštět se do mnohem těsnějších soubojů. Změny jsou tak obrovské, že každý tým bude začínat od nuly. My v Aston Martinu v tom vidíme příležitost, protože věříme, že jsme silným týmem. Proto se velmi těšíme na rok 2022."

Žádné překvapení, tým Aston Martin zůstává pohromadě. Foto: Aston Martin

Mladší ze závodníků je dlouhodobou součástí projektu Lawrence Strolla, který je jeho otcem a zároveň majitelem týmu. Věří, že příští rok bude závodit o podstatně lepší pozice než v letošním voze.

"Příští sezona bude již mou šestou ve F1 a opět budu závodit po boku Sebastiana," řekl Stroll. "Jsem rád, že budeme v naší misi pokračovat spolu. Tento rok se nám nedaří dosahovat cíle, které jsme si pro náš tým původně stanovili. Ale s prestiží a podporou automobilky Aston Martin a dalšími novými sponzory máme dobře nakročeno k lepší konkurenceschopnosti v roce 2022."

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Aston Martin