Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettelova budoucnost není jistá

Vettelova budoucnost není jistá

Nedělá si starosti, ale máme čekat.

Některými zahraničními médii v uplynulých dnech proběhla zpráva, že Fernando Alonso dostal nabídku vyměnit Sebastiana Vettela v týmu Aston Martin. Jednak se to zdálo být nepravděpodobné a jednak to majitel zeleného týmu rychle a vehementně popřel s tím, že jej pouze někdo viděl za jedním stolem s Alonsovi blízkým Flaviem Briatorem, což ale není zvláštní, jelikož se přátelí už dlouho.

Za pozornost však jistě stojí, že ačkoli se Vettel pokusil novináře uklidnit, nebyl schopen říct, že příští rok bude určitě závodit za tento tým. Německý deník Bild přitom už dříve přišel s tvrzením, že Vettel má možnost z kontraktu vycouvat na konci roku 2021.

"Nemám žádné nové zprávy. Samozřejmě s týmem komunikuji a brzy bychom měli mít odpověď," řekl čtyřnásobný mistr světa. "Nikdy jsem o svých smlouvách moc nemluvil, nemohu vám říct víc. Jak jsem řekl, probíhají rozhovory. Velmi se mi líbí pracovat v tomto týmu. Je tu skvělá atmosféra a věřím, že ho čeká velmi, velmi světlá budoucnost. Takže si nedělám starosti. Myslím, že to už dlouho nepotrvá a budeme mít odpověď."

Těžko najít odpověď na otázku, kdo by mohl Vettela plnohodnotně nahradit. Tým potřebuje nejen rychlého jezdce, ale s velkými ambicemi a velkou změnou technických pravidel klepající na dveře, to musí být jezdec zkušený a zároveň by to ještě chtělo i známou tvář pro uspokojení marketingových potřeb automobilky Aston Martin.

Když Vettel podepisoval smlouvu, tým byl součástí čela druhé ligy. Přestalo ho závodění v hloubi pole bavit, nebo s jeho výsledky není spokojený tým? Foto: Aston Martin

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Aston Martin