Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso chce být oddaný McLarenu

Alonso chce být oddaný McLarenu

Počká na rozhodnutí týmu v otázce motoru

Zak Brown ještě v Monze nechtěl přímo říci, že setrvání Fernanda Alonsa v McLarenu závisí na tom, zda se tým odhodlá rozloučit s Hondou. Nakonec, na rovinu to teď neřekl ani Alonso. Čeká však na rozhodnutí McLarenu, z čehož vyplývá, že jedna z možností by ho přiměla hledat si práci někde jinde.

"Myslím, že pro tým jako McLaren, jeden z historicky nejúspěšnějších, jsou tři roky mimo špičku absolutním maximem. Řekl bych, že příští rok bude jiný. Nevím, co přesně se stane, ale jsem optimistický. Jednou možností je změnit motor. Počkám na jejich rozhodnutí, až potom udělám vlastní. Chci být oddaný týmu, společně jsme prošli náročným obdobím. Teprve když se rozhodnou a když už budou mít kompletní balík (pro příští sezonu), tak se rozhodnu já," řekl dvojnásobný mistr světa pro španělskou TV stanici Antena 3.

Není to úplně jednoznačné vyjádření, proto byl požádán, aby upřesnil, co si představuje pod pojmem "oddanost".

"Dám jim šanci. Prožili jsme spolu těžké časy. Cítím, že jsem součástí tohoto týmu a že si to zaslouží."

Více zahraničních médií předpokládá, že rozvázání partnerství McLarenu a Hondy může být dohodnuto během tohoto týdne, ale širší jednání s automobilkou Renault a týmem Toro Rosso jako novými partnery pro McLaren a Hondu může být komplikovanější.