Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Villeneuve: Kubica si druhou šanci nezaslouží

Villeneuve: Kubica si druhou šanci nezaslouží

Uhodil mistr světa z roku 1997 hřebíček na hlavičku?

Nezašel tentokrát Jacques Villeneuve příliš daleko? Odkdy v rukou častěji svírá mikrofon než volant, dokázal vícekrát upoutat negativními vyjádřeními na adresu různých, hlavně mladých jezdců F1. Nedávno například našel odpověď na to, proč je Daniil Kvjat stále ve hře o sedačku ve voze týmu Toro Rosso pro sezonu 2018. Jeho potenciál tím důvodem samozřejmě není.

"Gasly přichází, ale existuje šance, že Kvjat zůstane, protože Red Bull potřebuje Rusa. To místo si letos evidentně nezasloužil. Drží ho tam pouze politika a média," prohlásil Villeneuve, aniž upřesnil, proč Red Bull potřebuje Rusa více než Němce, Američana nebo Indonésana.

Ruského jezdce může těšit alespoň to, že Villeneuve si jako jezdce neváží ani jeho týmového kolegu.

"Je pořád stejný, stejný jezdec jako před třemi lety," řekl o Sainzovi člověk, který od zisku mistrovského titulu v roce 1997 nevyhrál ani jednu velkou cenu.

Tentokrát se však odchýlil i od svého standardu a zkritizoval Roberta Kubicu za to, že by po vážné havárii v roce 2011 ještě chtěl v F1 dostat druhou šanci.

"Tak tomuhle já opravdu nerozumím. Kdo kdy dostal šanci na návrat po šesti letech? Na konci kariéry měl problém předčit Petrova. Měl svých pět minut slávy, když jednou vyhrál závod. To Maldonado také a co pak ještě dokázal? A fakt, že není stoprocentně zotavený... Musíte se sami sebe ptát: Jak by to zvládal? Je snad jízda v těchto vozech tak snadná? Kdyby neměl ten problém, nikdy by nedostal druhou šanci. A to mě na tom šokuje! Je to jenom snaha lidí z PR oddělení. Štve mě to, protože jsou jiní jezdci, kteří by si zasloužili druhou šanci a nedostanou ji. Pro něj je to skvělé, ale je to pouze o štěstí. Když jsem závodil za Sauber BMW, byl třetím jezdcem a byl nesnesitelný."

Připomeňme, že když dal tým BMW Villeneuveovi padáka, v jeho voze zazářil právě mladý Robert Kubica.