Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Grosjean na začátku závodu vůbec nic neviděl

Grosjean na začátku závodu vůbec nic neviděl

Haas se propadl za Renault

Romain Grosjean splnil slib a posunul se z 15. místa na startu až na bodovanou pozici. Tým byl vděčný alespoň za dva body, i když nestačily k udržení sedmé pozice v Poháru konstruktérů. Kevin Magnussen totiž závod nedokončil kvůli problémům s elektronikou.

Rozhodli jsme se startovat na přechodných pneumatikách, což bylo odvážné. A ze začátku také dost ožehavé. Když všichni přezouvali, byla to správná volba gum, tak jsem byl rád, že jsme si je vybrali hned,“ popsal úvod závodu Romain Grosjean. Zároveň však dodal, že po psychické stránce byl závod náročný. „Zkraje byly podmínky hrozné. Nebylo nic vidět. Na hladké pneumatiky jsme přešli možná o jedno kolo později, než bylo třeba. Při výměně na ultraměkké si podle mě Kevin vedl lépe než já. Od té chvíle jsem mocně bojoval. Snažil jsem se udělat Strolla. Jednou narazil do zdi a já si říkal, že to tím pro něj skončilo, jenomže náraz nebyl tak prudký, aby si auto poškodil. V závodě pokračoval a další chybu už neudělal. Proto jsem ho nedokázal předjet. Jsem moc rád, že jsme tady bodovali.

To se ovšem nepodařilo Kevinu Magnussenovi: „Jsem těžce zklamaný z toho, že jsem se nedočkal šachovnicového praporku. Je to deprimující, ale to se někdy stává. Bylo to tady těžké, ale zároveň zábavné. Na dráze to nebyl žádný med, ale pro formuli 1 je dobře, že nás nechali závodit a nemuseli jsme startovat za zaváděcím vozem.