Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Magnussen si spravil chuť novým traťovým rekordem

Magnussen si spravil chuť novým traťovým rekordem

Haas: Dlouhá šichta bez odměny

Minule Haas odjel s prázdnou a zlobil se, že mu nespravedlivě vyloučili Grosjeana. Tentokrát mohou jezdci i tým zpytovat svědomí. Celý víkend pokazili a Renault jim v Poháru konstruktérů uniká.

Kevin Magnussen si na oslavu 75. startu v F1 alespoň vylepšil náladu nejrychlejším kolem závodu, které zajel v 50. kole časem 1:41,905 (178,861 km/h). Podařilo se mu to poprvé v kariéře a navíc se stal držitelem traťového rekordu.

Oba jezdci startovali s ohledem na pozici na roštu s odlišnou strategií. Zatímco osmý Grosjean musel v úvodu použít hyperměkkou směs, Magnussen mohl nasadit ultraměkkou. Ani jedna varianta však nevedla k úspěchu.

Romain Grosjean (15. místo) po plánované zastávce klesl až na 18. místo a musel se probíjet kupředu. Uvízl však za houževnatým Sirotkinem. Jejich bitva vrcholila ve 37. kole, ale to už měli za zády špičku závodu předjíždějící o celé kolo. V zápalu boje Grosjean ignoroval modré vlajky a sportovní komisaři ho potrestali pětivteřinovou penalizací.

Myslím, že závod zklamal všechny, kdo se kvalifikovali mezi sedmým a desátým místem na hyperměkkých gumách,“ začínal svůj komentář Romain Grosjean. „V závodě se ukázaly jako špatné. Už po deseti kolech úplně odešly, zatímco ultraměkké vydržely mnohem déle. Už ani nevím kolik; čtyřicet? Takže je skoro lepší se v první desítce nekvalifikovat. Možná o tom budeme muset popřemýšlet, protože jsem měl pocit, že stejně jako jsem na to šlapal v kvalifikaci, tak i v každém kole závodu. Dělal jsem maximum, co se dalo, ale nakonec jsem se neměl šanci umístit v horní desítce.

Mrzí mě, jestli jsem někoho blokoval. Neměl jsem to v úmyslu. Věřím, že jsem dělal, co jsem mohl. Bojoval jsem se Sergejem (Sirotkinem), který předváděl manévry asi jako v motokárách. Nemohl jsem zpomalit. Těsně za zadkem jsem měl Pierra (Gaslyho) a před předním křídlem Sergeje. Předjel jsem ho a hned potom jsem před sebe pustil Lewise (Hamiltona).

Kevinu Magnussenovi (18. místo) po závodě evidentně nebylo do řeči: „Byla to dlouhá šichta. Pro tým to samozřejmě byl náročný den. Světlým okamžikem byl rekord dráhy. Ale to stojí leda tak za úsměv, nic víc. Musíme to smazat, jít dál a připravit se na Rusko.