Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Magnussena deptá hledání jedné vteřiny

Magnussena deptá hledání jedné vteřiny

Haas: Velký rozdíl mezi jezdci

Haasu uvízl jeden vůz hned v první fázi kvalifikace a na to v týmu nejsou zvyklí. Bylo to ve stejné chvíli, kdy to druhé dosáhlo čtvrtého nejlepšího času. Tentokrát byl mezi oběma jezdci velký rozdíl.

Když v první části kvalifikace Grosjean překvapil čtvrtým nejlepším časem, jeho kolegovi Magnussenovi chyběly jen tři setiny vteřiny k postupu do další fáze. Rozdíl mezi jejich časy – Grosjean 1:38,685, Magnussen 1:39,644 – byl příliš velký. A nikdo neví proč.

Romain Grosjean (8. místo) byl se svým výkonem pochopitelně spokojený a kvalifikaci hodnotil slovy: „V posledním kole se mi auto v nájezdu do 21. zatáčky hrozně přetočilo. Ztratil jsem tam asi kolem tří desetin vteřiny. Jinak bych to měl se sedmým Sergiem Pérezem hodně těsné. Víte, v Monaku byla Force India dost rychlá a tady je podobný typ okruhu, tak mě to trochu překvapilo. Škoda, že se Kevin nedostal do druhé části. Nechyběla mu k tomu ani desetina vteřiny. Na takovéto dráze bývá vždycky těžké jet v první části na maximum. Člověk nechce moc tlačit na pilu, aby auto nerozflákal, a přitom musí, protože jinak dál neprojde. Závod bude mimořádně dlouhý. Hyperměkké pneumatiky vydrží zhruba tři kola a pak je lepší přezout na měkké. Zítra to bude zajímavé.

Zato Kevin Magnussen (16. místo) bude mít těžké spaní. I ve snu bude hledat onu vteřinu, která ho dělila od týmového kolegy. „Nejen v kvalifikaci mi na stájového kolegu chybí rychlost. Je to fakt divné. Nenacházím odpověď na otázku, proč najednou ztrácím vteřinu. Mám dojem, že na to, abych jel stejnou rychlostí, mi vůz na dráze nedrží, jak by měl. Pokud máte auto vyvážené dobře, pak to může být jedině tím, že pneumatiky pořádně nezabírají. Vážně nevím, čím to je. Deptá mě to. Doufám, že až to prozkoumáme, přijdeme tomu na kloub,“ věří dánský závodník.