Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel opět použije motor ze Singapuru

Vettel opět použije motor ze Singapuru

Pohonná jednotka havárii přežila a zůstává v aktivní službě

Pohonná jednotka Sebastiana Vettela cestovala ze Singapuru do Maranella, kde ji technici Ferrari rozebrali, detailně prozkoumali, opět poskládali dohromady a poslali do Malajsie, jelikož je v pořádku. Vettelův vůz dostal tvrdou ránu od druhého červeného vozu poté, co Max Verstappen kolidoval s Kimim Räikkönenem. Zničení části pohonné jednotky by bylo tvrdou ranou Vettelovým mistrovským ambicím.

Vettel a Räikkönen v dosavadním průběhu sezony použili po třech kusech ze spalovacího motoru, MGU-H, MGU-K, baterií a řídící elektroniky Ferrari a čtyři kusy turba. Pokud současná turba nevydrží ještě šest závodů, jezdce nemine trest ztráty deseti míst na startu některé ze zbývajících velkých cen.

Ferrari v Malajsii pravděpodobně nasadí nejnovější verzi svého motoru. Pro každého jezdce to bude již čtvrtý kus, který by měl být pro letošní sezonu také poslední. Připomeňme, že podle požadavku FIA nový motor nesmí spotřebovat více než 0.9 litru oleje na 100 kilometrů, aby se zabránilo jeho úmyslnému spalování kvůli zvýšení výkonu v posledních kolech kvalifikací. Oba jezdci konkurenčního Mercedesu dostali čtvrté motory v Belgii, když ještě platilo omezení 1,2 litru oleje na 100 kilometrů.