Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel se rozloučil rundou piv

Vettel se rozloučil rundou piv

Předtím si ve voze zazpíval

Pro Sebastiana Vettela to byla vlastně docela běžná velká cena, jakých v poslední době bohužel zažil spoustu. Na umístění hluboko ve druhé desítce si už zvykl. To mimořádné se odehrálo až poté, co na čtrnácté pozici proťal cílovou čáru.

Již v dojezdovém kole čtyřnásobný mistr světa zanotoval neškoleným, leč zvučným hlasem děkovnou píseň v italštině. Za tímto účelem si předem opatřil tahák s napsaným textem.

V boxech pak celé osazenstvo pohostil pivem a na oplátku převzal speciálně pro něj zhotovený pohár, připomínající trofej pro vítěze fotbalové Ligy mistrů. 

Manželství po italsku skončilo rozvodem. Foto: Ferrari

Tenhle den mně určitě zůstane v paměti. Ne samotný závod, ale úsilí kluků, mechaniků a dalších lidí kolem. Dnes z nich vyzařovala úplně jiná energie,“ konstatoval maličko dojatý Vettel. „Končím tady. Na jednu stranu pociťuji smutek, protože odchod po tolika letech je vždy bolestný, na druhou jsem zvědavý na další kapitolu mé kariéry. Hlavně doufám, že příští rok bude pro nás všechny šťastnější. Letos to byla ze známých důvodů mimořádně náročná a vyčerpávající sezona. Těším se, až zahodíme roušky a přesvědčíme se, že jsme se pod nimi nezapomněli smát, vztekat se a smutnit. Mě čeká další dobrodružství. Teď ale chci být co nejdříve zpět u své rodiny.

K Aston Martinu s Vettelem odchází jeho mluvčí Britta Röskeová, zatímco závodní inženýr Riccardo Adami zůstává v Maranellu a bude se starat o Carlose Sainze.

Zdroj: Ferrari, úvodní foto: Ferrari