Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Další z řady Vettelových záhad

Další z řady Vettelových záhad

Naštěstí ve Ferrari už končí

Sebastian Vettel nedávno řekl, že navzdory všemu navždy zůstane fanouškem Ferrari. To ale neznamená, že mu neuleví, když tato sezona konečně skončí a on odejde do jiného týmu. V poslední kvalifikaci sezony byl čtyřnásobný šampion v kvalifikaci opět o tolik pomalejší než týmový kolega, že těžko uvěřit, že rozdíl je způsoben pouze rozdílem ve výkonu jezdců.

"Co se výsledku v závodu týče, opět nečekám nic světoborného," řekl Vettel, který byl ve druhé fázi kvalifikace o 0,7 sekundy na kolo pomalejší než Charles Leclerc a nepostoupil do finálové části.

"Zkoušel jsem jet rychleji, ale ničeho jsem tím nedosáhl. Výsledek není dobrý, ale jsem se sebou spokojený. Není příjemné startovat tak daleko vzadu, ale letos se to stává často. Pořád je mi záhadou, jak může být rozdíl mezi dvěma vozy tak velký. Myslím, že žádný jiný tým nemá tak velký rozdíl mezi svými vozy.

Tato sezona byla celá špatně a jsem rád, že se už blíží konec. Tento rok neodráží celou moji spolupráci s tímto týmem. Poslední závod bude hodně emotivní, ale zároveň budu rád a uleví mi, že to už skončilo."

Noční můra skončí dnes v noci. Foto: Ferrari

Pro ilustraci se můžeme podívat na rozdíly jinde v poli. George Russell stabilně porážející Nicholase Latifiho byl od něj tentokrát rychlejší o 0,4 sekundy. Kevin Magnussen porazil nezkušeného Pietra Fittipaldiho rozdílem 0,3 sekundy a vítěz kvalifikace Max Verstappen byl o 0,3 sekundy rychlejší než Alexander Albon.

Zdroj: Ziggy Sport, úvodní foto: Ferrari