Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas: Nevěděl jsem, že Lewis je takový dříč

Bottas: Nevěděl jsem, že Lewis je takový dříč

Proč v druhé polovině sezony nestačil jeho tempu?

Lewis Hamilton je ten talentovaný a Nico Rosberg ten pracovitý. To si ještě loni myslel i Valtteri Bottas. Po tom, co Rosberga nahradil na místě Hamiltonova týmového kolegy, rychle zjistil, že držet jeho tempo není jednoduché na trati, ale ani mimo ni.

"Věděl jsem, že je dobrý jezdec, ale ani jsem netušil, že je takový dříč," přiznal Bottas pro Motorsport. "Maká. Během závodních víkendů tráví hodně času s lidmi z týmu, často je ho vidět v továrně... Doposud jsem ho neznal jako člověka, věděl jsem o něm pouze to, co všichni ostatní. Ale zjistil jsem, že je to fajn chlap, prostě normální člověk, jako my všichni. Dobré způsoby, respekt, nehraje žádné zákulisní hry."

Bottas Mercedesu pomohl k bezproblémovému získání Poháru konstruktérů, ale za Hamiltonem bodově výrazně zaostává. Ještě během letní přestávky byl považován za jednoho z aspirantů na titul, jenže od Belgie s kolegou nedokázal udržet krok a ani vyhrát závod. Najednou si přestal rozumět s vozem, se kterým je Hamilton absolutně spokojený.

"Ty problémy, co jsem letos měl v některých závodech, hlavně po letní přestávce... Spa, Suzuka, Malajsie, to jsou tratě, kde jsem se nejvíce trápil. Všechno jsou to okruhy s drsným asfaltem a dlouhými rychlými zatáčkami, kde pneumatikami prochází více energie.

Teď už vím, co s tím musím udělat, jak upravit svůj styl jízdy a jak si na takové okruhy nastavit vůz. Měl jsem problémy, ale poučil jsem se a nepochybuji, že když se na ně vrátím, podám lepší výkon."