Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Hamilton a Mercedes vyhráli i DHL Awards

Hamilton a Mercedes vyhráli i DHL Awards

Stříbrní zvítězili na všech frontách

Mercedes navzdory velké změně technických pravidel zůstal nejsilnějším týmem F1 a Lewis Hamilton si při absenci Nika Rosberga v předstihu zajistil zisk mistrovského titulu. Avšak tím seznam získaných trofejí nekončí. Lewis Hamilton, jenž byl i nejlepším kvalifikantem, získal DHL Award za nejrychlejší kola.

Hamilton zajel nejrychlejší kolo v Číně, v Bahrajnu, ve Španělsku, v Kanadě, v Rakousku, v Británii a naposledy v Singapuru. Sedm nejrychlejších kol stačilo k tomu, aby potřetí získal trofej pro nejrychlejšího jezdce. První dvě bral v mistrovských sezonách 2014 a 2015, loni měl nejvíce nejrychlejších kol Rosberg.

Nové vozy F1 jsou mimořádně rychlé, proto nejrychlejší kolo letošního závodu se v jedenácti případech zapsalo také jako historicky nejlepší na daném okruhu. Cena se uděluje od roku 2007 a třikrát ji získali pouze Hamilton a Sebastian Vettel. Německý jezdec je letos druhý s pěti nejrychlejšími koly.

"Nikdy si nedáváme za cíl zajet absolutně nejrychlejší kolo, takže když se to stane, svědčí to o rychlosti našeho vozu v závodních podmínkách," řekl Hamilton.

Podle logistického partnera F1 je pojmenována i cena pro nejrychlejší mechaniky. DHL Award za nejrychlejší zastávky v boxech loni moc potěšila tým Williams, který se předtím při výměně pneumatik často trápil. I letos byl tým z Grove v této disciplíně silný a měl i absolutně nejrychlejší zastávku roku v čase 2,02 sekundy. V novém bodovacím systému byli ale nejlepší, nejrychlejší a nejkonzistentnější mechanici Mercedesu.