Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Massa dostal místo ve FIA

Massa dostal místo ve FIA

Už v březnu se ale vrátí za závodní volant

Felipe Massa ukončil svou kariéru jezdce F1, ale do opravdového důchodce má ještě daleko. Ani si nevzal rok volna, rovnou se vrhá do nových výzev.

Brazilec přijal nabídku Mezinárodní automobilové federace, která chtěla, aby se stal novým šéfem CIK, Mezinárodní komise pro motokáry. Na postu viceprezidenta této komise zůstal zkušenější Kees van de Grint. Massa o možném zapojení do struktur FIA hovořil už během víkendu své poslední velké ceny.

"Jsem v kontaktu s pár lidmi z FIA, možná se na něčem dohodneme. Jsem si jistý, že se zkušenostmi v oblasti motorsportu bych mohl být nápomocen, pokud dostanu příležitost," řekl Massa v Abú Zabí.

Závodník nekonkretizoval, kdo z FIA ho kontaktoval, ale jejím znovuzvoleným prezidentem je Jean Todt, který mu léta šéfoval ve Scuderii Ferrari. Jeho syn Nicolas byl Massovým manažerem během celé jeho kariéry v F1.

A Massa přitom ještě závodní přilbu nevěší na hřebík. Sám řekl, že ho pravděpodobně uvidíme závodit v sérii Formule E, ale pak oznámil, že se zúčastní otevíracího závodu příští sezony šampionátu Stock Car Brazil. V březnu ho jeho fanoušci budou moci vidět na okruhu Interlagos ve voze týmu Cimed Racing, za který jezdí i pětinásobný šampion této série Caca Bueno.

"Jsem poctěn, že mě k sobě pozvali, a naplňuje mě hrdostí, že v Stock Car budu debutovat v tandemu s největším aktivním šampionem a skvělým přítelem," řekl Massa.

Bueno se zase nechal slyšet, že Massova účast přinese celé sérii více mezinárodní pozornosti. Zatímco vedení brazilské série si může mnout ruce, v F1 už prakticky s jistotou nebude jezdit ani jeden Brazilec, poprvé od roku 1969.