Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pro Techeetah budou testovat Rossiter a Makowiecki

Pro Techeetah budou testovat Rossiter a Makowiecki

Porsche posílá do Formule E dalšího svého muže

Svoje dva zástupce do testů po e-prix Marrákéše 13. ledna 2018 nahlásil také tým Techeetah. Jsou jimi James Rossiter a Frédéric Makowiecki.

U čtyřiatřicetiletého Rossitera jde o logickou volbu, protože se jedná o ostříleného praktika, majícího s monoposty rozsáhlé zkušenosti. Svého času se dokonce pohyboval v širším okruhu kandidátů na místo ve F1 a působil jako třetí jezdec u Hondy, Super Aguri a Force India. Nakonec získal, alespoň na papíře, vytouženou sedačku na sezonu 2010 u vznikající organizace USF1, obskurní projekt se však záhy sesypal. V posledních letech zakotvil v Japonsku, kde nastupuje v tamní Super Formuli a šampionátu GT. Rovněž absolvoval několik podniků WEC pro stáj ByKolles.

To Francouz Makowiecki se v otevřených vozech může vykázat jen dávnou praxí ve F3. Již léta je úspěšným aktérem na GT scéně a pyšní se stříbrem z WEC či bronzem z 24 hodin Le Mans, v obou případech v kategorii GTE Pro. Jeho angažování bezpochyby souvisí s tím, že je pod smlouvou u Porsche. Německá automobilka už vyslala do Techeetahu Andreho Lotterera a nyní činí další krok. Ostatně i vrabci na střeše si cvrlikají, že právě čínská ekipa se stane branou, kterou Porsche oficiálně vstoupí do Formule E.