Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hülkenberg zvládl krizovou situaci bez škod

Hülkenberg zvládl krizovou situaci bez škod

Renault: Splněné očekávání

Sportovní ředitel Renaultu Alan Permane po kvalifikaci stručně prohlásil: „S dnešním výsledkem jsem velmi spokojený.“ Jasně tím vyjádřil náladu v týmu. Oba vozy postoupily do finálové desítky, Hülkenberg bude startovat ze čtvrté řady a díky penalizaci Ricciarda si ještě o místo polepšil. Oba jezdci mají velmi dobrou výchozí pozici do úvodního závodu sezony.

Nico Hülkenberg měl ve třetí části kvalifikace štěstí. Po chybě vyjel z tratě, ale naštěstí se dokázal vrátit na asfalt bez poškození vozu. Do posledního pokusu pak dal všechno a dosáhl osmého času. „Vzhledem k tomu, že jsem se v autě necítil moc dobře, jsem se svým dnešním výsledkem v kvalifikaci docela spokojený,“ říkal později v padoku. „Celá kvalifikace pro mě byla složitá, a hlavně kolo v třetí části nebylo tak dobré, jak mohlo být. Po včerejšku jsme auto malinko přestavěli a třetí volný trénink v mokru nás ochudil o možnost prověřit změny tak, jak jsme potřebovali. Závodní pole je hodně vyrovnané, tak budeme mít v závodě plné ruce práce.

Kolega Carlos Sainz bude startovat z páté řady a nijak spokojeně se netvářil: „Čekali jsme, že se s oběma vozy umístíme v první desítce, a to se nám dnes podařilo. Potvrzuje to, že celý tým udělal slušný pokrok. Osobně jsem doufal, že se umístím trochu výš, jenomže se mi nepovedlo nadprůměrné kolo. Dnes to proberu se svými techniky. Jsem přesvědčen, že se zítra můžeme posunout dopředu. Bude to sice těžké, ale máme dobré auto a solidní šanci bojovat s vozy kolem sebe. Věřím, že budeme v závodě dost silní!