Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Další Leclerc ve formulích

Další Leclerc ve formulích

Charlesův bratr Arthur se stal chráněncem Venturi

Výchovný program se poprvé objevuje také ve Formuli E. Kupodivu s ním nepřichází žádný z velkých výrobců, ale tým monacké zakázkové automobilky Venturi.

Když jsme z Monaka, měli bychom mít Leclerka, řekli si nejspíše bossové stáje. Charles však už zakotvil ve F1, takže dali šanci jeho mladšímu bratrovi Arthurovi. Ten bude letos usilovat o úspěch ve francouzské F4.

Chceme podpořit každého, kdo prokazuje talent, ale nedisponuje prostředky na jeho rozvinutí,“ nechal se slyšet šéf ekipy Gildo Pastor, když vysvětloval smysl projektu, jenž dostal název Next Gen. Připomněl přitom pozitivní zkušenost, kterou Venturi udělalo s marockým vývojovým pilotem Michaelem Benyahiou: „Takže to byl pro nás jen další logický krok.

Pro Arthura jde doslova o záchranu v hodině dvanácté, jak prozradil jeho úspěšnější sourozenec: „Rodina investovala do mě a pro něj už nezbývaly peníze. Přišel tak o čtyři roky. Zoufale jsme hledali někoho, kdo by mu dokázal podat pomocnou ruku. A nakonec jsme ji našli u Venturi. Teď je to všechno jen na něm. Ovšem kdybych viděl, že na to jde špatně, určitě se ozvu.