Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rosberg: Hamilton je z formy

Rosberg: Hamilton je z formy

Velká příležitost pro jeho soupeře

Je Lewis Hamilton ve fázi útlumu? V Číně to tak vypadalo a připouští to i sám čtyřnásobný šampion.

"Já ani tým jsme nepodali dobrý výkon. Z mé strany to byla katastrofa. Musím se na to podívat, musím přestat ztrácet body a vrátit se na svou normální úroveň," řekl Hamilton ještě v Číně. A jeho šéf nenamítal, po závodě pochválil pouze výkon Valtteriho Bottase.

"Jako vůz, tak i on dnes nebyl ve své kůži. Stále nepochybuji, že je nejlepší ze všech jezdců, ale i ti nejlepší někdy neodvedou stoprocentní výkon," řekl Toto Wolff o Hamiltonovi.

Že je Hamilton z formy, potvrdil i jeho bývalý týmový kolega Nico Rosberg, který by ho po čtyřech společných sezonách měl vědět dobře odhadnout.

"Lewis není ve formě, ale takové fáze u něj nejsou ničím novým. Když už jednou ztratí jistotu, začne přemýšlet a dělat chyby. Jsem zvědavý, jestli to v Baku překoná," řekl Rosberg, jenž letos zkouší práci s mikrofonem pro německou televizní stanici RTL. S Hamiltonovou analýzou pokračoval na soukromém YouTube kanále.

"Když nejde všechno jak má, začne tápat, mít problémy s motivací a následuje těžší období. Tehdy musíte maximalizovat svůj vlastní bodový zisk ze závodů, protože Lewis se z toho dostane. A když se z toho dostane, tak bude tak dobrý, že bude takřka neporazitelný," varoval Rosberg současné Hamiltonovy soupeře.