Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ve Williamsu padla další hlava

Ve Williamsu padla další hlava

Dirk de Beer balí kufry

Dirk de Beer již není šéfem aerodynamiky Williamsu. O své místo přišel poté, co tým z Grove získal v prvních šesti závodech sezony 2018 pouze čtyři body a v tabulce Poháru konstruktérů se usadil na posledním místě.

Beerův odchod je okamžitý a dozvídáme se o něm necelý měsíc poté, co padla hlava šéfdesignéra Eda Wooda. Williams hned jmenoval nového šéfa aerodynamiky. Ale kompetence po obou odchozích přebírá Doug McKiernan, posila z McLarenu.

"Williams může potvrdit, že Dirk de Beer odstoupil z místa šéfa aerodynamiky s okamžitou platností," oznámil světu mluvčí Williamsu. "Tým by Dirkovi rád poděkoval za tvrdou práci odvedenou během uplynulého roku a popřál mu hodně budoucích úspěchů.

Šéfinženýr Doug McKiernan, jenž se k Williamsu připojil na začátku tohoto roku, se ujme plné odpovědnosti za aerodynamiku a konstrukci vozu, přičemž Dave Wheater byl povýšen do role šéfa aerodynamiky."

S kariérou Dirka De Beera to tedy jde rychle z kopce. Poté, co krátce působil na postu šéfa aerodynamiky Ferrari, se ve Williamsu ohřál pouze 15 měsíců. Připomeňme, že zdrojem problémů letošního vozu FW41 je málo přítlaku a nestabilita zádi vozu.