Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Souboj o čtvrtý nejlepší tým

Souboj o čtvrtý nejlepší tým

Force India: Dva vozy ve třetí části

Jezdci Force Indie mohou být se svým sobotním účinkováním spokojeni. Po dvou předchozích kvalifikacích, kdy se do třetí části probojoval vždy jen jeden jezdec, teď Force India prokázala dobrou formu.

Navíc Ocon i Pérez budou mít na roštu vedle sebe vůz stáje Renault. Uvidíme tak přímý souboj o post čtvrtého nejlepšího týmu ve startovním poli.

Esteban Ocon (8. místo v kvalifikaci) plynule navázal na svůj dobrý výkon z Monaka. „Měl jsem z vozu skvělý pocit a pořád se ještě zlepšujeme. Práce během tréninků nám velmi pomohla v přípravě na kvalifikaci. Musím poděkovat celému týmu. Naše závodní tempo bývá velmi dobré, proto bude cílem dostat se před Hülkenberga a získat body,“ nastínil plány.

Sergio Pérez (10. místo v kvalifikaci) se domnívá, že správná péče o pneumatiky bude klíčová: „Dnes je to pro nás nepříjemné překvapení, skončili jsme hůře, než jsme čekali. Zítra bude hodně záležet na strategii. Degradace pneumatik je zde opravdu velká. Musíme se zaměřit na to, abychom dokončili závod pouze s jednou zastávkou v boxech. Možná i to nás dnes trochu ovlivnilo. Naším cílem pro zítřek je být nejlepší ze zbytku pole. Je to dlouhý závod, může se stát hodně věcí. Klíčové bude mít dobrý první úsek.

Sergio Pérez nebyl se svým výkonem v kvalifikaci příliš spokojený