Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ten zatracený Sainz!

Ten zatracený Sainz!

Force India: Dva body je žalostně málo

Víte, co měli Sergio Pérez a Esteban Ocon po VC Kanady společného? Pořádný vztek na Carlose Sainze!

Oba piloti Force India se s ním potkali a oběma dle jejich názoru ublížil. Poslechněme si nejprve Pérezův (14. místo) příběh.

Po restartu závodu se pokusil Sainze předjet. Věc dopadla tak, že auta se o sebe zapřela koly a Mexičan vyletěl ven. Viníka nebylo možné z televizních záběrů jednoznačně určit. Pérez však měl jasno: „Byl jsem velmi překvapený, protože jsem mu nechal dost prostoru a už jsem byl před ním. Proto jsem žádal, aby byl potrestán. Naštěstí jsem mohl pokračovat, ale měl jsem po závodě.“ Takto se ovšem vyjadřoval již částečně zklidněný v cíli. Bezprostředně po incidentu křičel do rádia cosi o černé vlajce pro svého soka a ještě horší výrazy. Není snad nutné zdůrazňovat, že Sainz to viděl přesně opačně.

Nicméně pro Péreze to byl opravdu konec nadějí. Ztracenou půdu se pokusil dohnat časnou zastávkou v boxech, jenže po ní uvízl v provozu. A aby té smůly nebylo málo, v samotném závěru předjel Magnussena. Bohužel v kole, které se kvůli trapné chybě se šachovnicí už nepočítalo…

Péreze potkal den blbec

Teď Ocon (9. místo). „V samotném závěru jsem už ho měl na lopatě, jenže si zkrátil trať!,“ tvrdil rozhořčeně. Ke cti mladého Francouze budiž řečeno, že prapůvod svého relativního nezdaru hledal jinde. A to v nepovedené výměně pneumatik. Příčinou tentokrát nebyla matice kola, ale zdržení při zvedání vozu. Hülkenberg a Sainz se tak bez boje dostali před něj.

Byla tu reálná šance porazit renaulty, jenže tímhle jsme o ni přišli. Dva body, když máte tak rychlé auto, to je žalostně málo,“ povzdechl si provozní ředitel Otmar Szafnauer.