Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sainz si dal pěkný dárek k narozeninám

Sainz si dal pěkný dárek k narozeninám

Renault: Sázka na nové křídlo

Sainz v sobotu slavil 24. narozeniny a sám si nadělil nejkrásnější dárek: start do VC Itálie ze sedmé pozice. Připadal si jako sám voják v poli, protože Hülkenberg předem věděl, že ho penalizace odsune na konec roštu.

To je víc než dobrý dárek k narozeninám!“ radoval se Carlos Sainz (7. místo). „Jsem s tím velmi spokojen. Vyměnili jsme před kvalifikaci zadní křídlo, takže jsme se vydali trochu do neznáma. Měl jsem však na rovince okamžitě dobrou rychlost a trochu jsme si hráli s proudem vzduchu ve větrném stínu. Cítil jsem se v autě mnohem pohodlněji a strategie v Q3 byla perfektní. Dnes je to proti Spa příjemný výsledek. Tým pracoval opravdu tvrdě a jsme v dobré pozici, abychom zítra bojovali o body.

Carlos Sainz oslavil 24. narozeniny výborným výkonem v kvalifikaci

Pro Nica Hülkenberga (14. místo) byla kvalifikace pouhou formalitou. Kvůli penalizaci za zavinění havárie ve Spa a za výměnu motoru musí stejně do poslední řady na startu. „Čekají mě penalizace, takže nemělo ani smysl ve druhé části moc jezdit. Nepatrnou výhodou je určitá flexibilita při výběru pneumatik. Ale nebude to snadné.

Nico Hülkenberg bude po dvojité penalizaci startovat z poslední řady