Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sirotkin bojoval o holé přežití

Sirotkin bojoval o holé přežití

Williams: Zítra to bude bída

Účinkování Williamsu v dnešní kvalifikaci v Singapuru je nutno považovat za naprostý debakl. Poté, co tým spolu s body získal v Monze i tolik potřebné sebevědomí, znovu spadl na úplné dno.

Ještě horší je, že od osmnácté příčky dělila Sirotkina i Strolla doslova časová propast. Na specifický charakter městského okruhu všechno svést nejde.

Šlo spíše o to přežít,“ přiznal bez vytáček Sergej Sirotkin (19. místo). „Byla to jedna z nejhorších kvalifikací v tomto roce. Usilovali jsme hlavně o to, abychom kolo zvládli s co nejmenšími škodami, o postupu jsme vůbec neuvažovali. Jsem moc zklamaný, věděli jsme, že to bude těžké, ale změněné podmínky nás úplně odrovnaly. Zítra to nebude právě jednoduchý závod. Kéž by zapršelo!

 

Sergej Sirotkin na postup do druhé fáze vůbec nepomýšlel

 

Na Lanceho Strolla (20. místo) zbyl neradostný úděl posledního: „Okruh nám absolutně nevyhovuje, potřebovali bychom mnohem více přítlaku, abychom byli rychlejší. Při pohledu na dosažené časy je mně jasné, že to v závodě bude bída. Snad nám ale třeba pomůže déšť. Po příšerném prvním pokusu jsme se rozhodli s autem něco udělat, ale od úvodních zatáček jsem byl ještě pomalejší. Do sedmé jsem zkusil brzdit později, jenže jsem ji netrefil a bylo vymalováno.