Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Strollovi šel chaos kolem něj k duhu

Strollovi šel chaos kolem něj k duhu

Williams: Byl to boj

O Strollovi nebylo během VC Singapuru ani vidu, ani slechu. Přesto na poměry Williamsu dosáhl slušného umístění. To Sirotkin se v záběrech kamer objevoval co chvíli. Jenže po sérii excentrických příhod dojel poslední.

Nevím moc o tom, co se dělo kolem mě, ale asi to byl pěkný chaos. Dost jsme z něj vytěžil,“ přiznal Lance Stroll (14. místo). „O tom, že skončím čtrnáctý, jsem vůbec po včerejším výkonu neuvažoval. Závod byl náročný jak po psychické, tak po fyzické stránce. Ale nervy dostaly zabrat více. Tady rozhoduje každý milimetr, a když se přesně netrefíte do zatáčky, okamžitě jste ve zdi. Snažil jsem se z auta dostat maximum, snad se mně to podařilo.

Sergej Sirotkin (19. místo) se stal kvůli své strategii s odloženou zastávkou terčem útoku hned několika rychlejších soupeřů. Přestál i neurvalý bodyček od Péreze. Snad aby si posílil sebevědomí, zavřel on sám Hartleye tak rustikálním způsobem, že za to vyfasoval pětisekundovou penalizaci.

 

Sirotkin po několika incidentech dojel poslední

 

Byl to boj,“ konstatoval lakonicky Rus. „Rval jsem se celé dvě hodiny a vymačkal z vozu úplně všechno. Měl jsem výbornou pozici až do kontaktu s monopostem Racing Pointu. Auto bylo po něm silně poškozeno. Snažil jsem se chovat k němu co nejohleduplněji, ale doslova se rozpadalo. Div, že jsem spatřil cíl.