Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso slavil malé vítězství

Alonso slavil malé vítězství

McLaren: Městské tratě jsou o kvalifikaci

Čest McLarenu opět zachraňoval Alonso. Po pozoruhodném výkonu dokončil VC Singapuru jako nejlepší z pilotů tzv. zbytku světa.

Jsem opravdu spokojen. Obvykle se před námi něco stane a někdo vypadne. Ale dnes jsme získali pozici vlastními silami,“ s povděkem kvitoval Fernando Alonso (7. místo). „Pro nás je to malé vítězství. Během závodu jsme měli dokonalou strategii, maximalizovali jsme naši výhodu s pneumatikami. Na startu jsme měli ultraměkké a potom přezuli na měkké. V určitém okamžiku jsme byli nejrychlejším vozem na trati, což je na tak náročném okruhu skvělé. V dalších kláních to bude různé. Někde budeme konkurenceschopní, někde ne.

 

Fernando Alonso znovu prokázal, že ze svého kumštu nic nezapomněl

 

Stoffel Vandoorne (12. místo) i přes velkou snahu na bodovanou pozici nedosáhl: „Myslím, že to byl slušný závod. I vzhledem k tomu, že nebyly žádné výjezdy safety caru. Až na ten jeden po startu, ale z toho se nedalo nic vytěžit. Byli jsme rychlí, hlavně v prvním úseku. Rozhodli jsme se ho natáhnout, a to nám získalo několik pozic. Pneumatiky dnes nebyly tak dobré. Ale mohli jsme udržovat stejné tempo po celý závod. Ostatní jezdci ztratili hodně času při modrých vlajkách. Jenže městské tratě jsou o kvalifikaci. Je škoda, že nemáme žádné body.“