Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pro Alonsa je jedenácté místo lepší než desáté

Pro Alonsa je jedenácté místo lepší než desáté

McLaren: Slušná výkonnost, ale čtyřikrát ve zdi

Alonso dokázal, že na úzkých městských okruzích se dá hodně těžit ze zkušenosti a v dnešní kvalifikaci dovedl svůj mclaren těsně za nejlepší desítku. Vandoorne se naopak s vozem spíše pral.  

Fernando Alonso (11. místo) byl velmi spokojený: „Věděli jsme, že se můžeme dostat na hranici třetí části kvalifikace. Startovat do závodu z devátého nebo desátého místa na hyperměkkých pneumatikách je zde velká nevýhoda, protože na delších úsecích značně degradují. My máme svobodnou volbu obutí. Doufám, že z toho budeme mít prospěch. Bylo by hezké postoupit do třetí části, ale to bychom museli startovat kolem šestého místa, aby to pro nás bylo výhodné. V předchozích letech tu pokaždé během závodu vyjel safety car. Musíme na to být připraveni, může to být dobrá příležitost k výměně pneumatik. Chceme bojovat o body. Ale především potřebujeme dojet do cíle. Spolehlivost nás dost trápila a to musíme změnit.“  

 

Fernando Alonso bude mít svobodnou volbu pneumatik

 

Stoffel Vandoorne (18. místo) dnešek ani moc nechtěl komentovat: „Poslední jízda na nových pneumatikách byla z mého pohledu velmi nepodařená. Asi čtyřikrát jsem se dotkl zdi. Měli jsme výkonnost na to, být ve druhé části kvalifikace. Je to škoda, protože tempo jsme měli solidní a vůz byl také dobrý. Snažil jsem se z něj dostat maximum. Ale když moc tlačíte, přehřejete pneumatiky a nezískáte dobrý čas. Myslím, že naše závodní rychlost je už od začátku sezony lepší než kvalifikační. Ale zde se obtížně předjíždí. Takže to bude o dobré strategii. Klíčové bude odhadnout, co udělají jezdci na hyperměkkých pneumatikách a jak dlouho jim vydrží. My máme v tomto směru volnou volbu. Je zde stoprocentní šance na alespoň jeden výjezd safety caru, takže se může stát cokoliv.