Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso chvíli snil o stupních vítězů

Alonso chvíli snil o stupních vítězů

Nakonec byl nejlepší ze zbytku světa.

Fernando Alonso dnes po závodě přiznal, že po startu závodu si představoval, jaké by to bylo opět vystoupit na stupně vítězů. Ve voze McLarenu to samozřejmě nemohl dosáhnout vlastními silami, ale na městských okruzích občas k posunu z pátého místa na třetí stačí jednoduše jen dojet do cíle. Po Nicovi Hülkenbergovi už ale nikdo jiný nehavaroval a dvojnásobný mistr světa musí být spokojený i se sedmým místem.

"Podle mě bylo sedmé místo naším maximem. Ze zbytku světa jsme na nejlepším místě, hned za vozy Ferrari, Red Bullu a Mercedesu. Přitom jsme tu nebyli čtvrtým nejrychlejším týmem, za sedmé místo vděčíme strategii a našim lidem, takže jsem maximálně spokojený," řekl Alonso.

"Start byl velmi dobrý, po první zatáčce jsem byl pátý. Chvíli jsem snil o stupních vítězů, protože když jste v Singapuru na pátém místě, napadne vás, co všechno by se mohlo stát před vámi. Ale nakonec se nic nestalo a Vettel s Verstappenem mě dohnali velmi rychle. Takže jsme nejlepší ze zbytku světa, sedmé místo bylo to nejlepší, co jsme mohli dosáhnout."

Jenson Button závod nedokončil, ale díky Alonsovým bodům McLaren zvětšil svůj náskok před Toro Rosso.