Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonsa překvapila porážka mclarenů

Alonsa překvapila porážka mclarenů

Úlomek pod Norrisovým vozem není vysvětlením.

Fernando Alonso byl po VC Francie příjemně překvapen, že porazil oba jezdce McLarenu. Tedy i Landa Norrise, který byl v kvalifikaci o půl vteřiny rychlejší.

Tak se zdá, že nám chyběla rychlost na jedno kolo, s tím by bylo dobré něco udělat, protože v Budapešti bude kvalifikace důležitá,“ řekl dvojnásobný šampion. „Ale neděle byla příjemným překvapením. Závod jsme zvládli po všech stránkách. Na začátku víkendu jsme si přitom mysleli, že naše rychlost není nic moc. Nakonec jsme ale byli hned za třemi top týmy, tedy na našem normálním místě. Sedmé místo je pro nás normální, nebo můžeme být výše, pokud někdo odstoupí. Tentokrát to byl Leclerc, takže šesté místo. Velmi pěkný závod.

Norris neměl jiné vysvětlení, jen že Alonso byl ve voze Alpinu rychlejší. Krátce po závodě se zdálo, že částí odpovědi by mohl být úlomek, který se našel zaklíněný v jeho podlaze, jenže ten se tam dostal až v závěru závodu.

Myslím, že jsme prostě dosáhli našeho maxima,“ řekl jezdec McLarenu. „Je to frustrující, protože v sobotu jsem na to mohl více zatlačit a díky velmi, velmi dobrému kolu jsem se dostal mezi dva mercedesy. A Mercedes téměř bojoval o vítězství v závodě. Je velký rozdíl mezi kvalifikační rychlostí a závodní rychlostí. Z nějakého důvodu umíme v sobotu vytáhnout z vozu více než ostatní. Jenže to je na nových pneumatikách a s téměř prázdnou nádrží. Jakmile natankujeme a trochu sjedeme pneumatiky, tak začínáme zápasit s problémy a rychlost je pryč. Jedním z problémů je, že vozu se rozhodí balanc. V sobotu jsem byl rychlejší než George, ale on byl v neděli na stupních vítězů. I Alpine je celý rok rychlejší než my, jenom udělali mnohem více chyb než my a my udělali i pár velmi dobrých rozhodnutí.

Týmy McLaren a Alpine šly do VC Francie s vyrovnaným bodovým účtem, nyní je francouzský tým o čtyři body vpředu.

McLaren byl hodně rychlý, ale pouze v sobotu. Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Alpine