Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Proti Alonsovu testu se ozval i McLaren

Proti Alonsovu testu se ozval i McLaren

Španělský matador prostě už není mladík

Tak se zdá, že nám Cyril Abiteboul neříkal čistou pravdu, když tvrdil, že Fernandu Alonsovi stopl účast v testu v Abú Zabí pomstychtivý tým Racing Point. Že jde o test mladých jezdců a že Alonsovi je 39 let si uvědomují i ​​další konkurenti Renaultu.

"Existuje pravidlo, ve kterém se to píše zcela jasně. Je to test mladých jezdců, to mluví za vše," citují dánské noviny Ekstra Bladet Günthera Steinera, šéfa týmu Haas. "Takže tady máme 39letého dvojnásobného mistra světa a pravidlo o mladých jezdcích. To nějak nepasuje. Když to (Abiteboul) chtěl zkusit, měl všechny požádat o souhlas. Když ho nedostal, nemá co zuřit. Takto je to prostě v souladu s pravidly."

O něco větším překvapením je negativní postoj týmu McLaren. Týmu, za který Alonso závodil před odchodem z F1 a v jehož barvách se letos zúčastnil závodu Indianapolis 500.

"Nedokážu si představit, jak by se dala odůvodnit jeho (Alonsova) účast v testu, kterého účelem je dát prostor mladým jezdcům," řekl Andreas Seidl, který se šéfem týmu McLaren stal až po Alonsově odchodu.

Renault Španěla připsal alespoň na seznam mladých jezdců, kteří jezdí s jeho starším vozem na okruhu as-Sachír v Bahrajnu. Vůz R.S.18 si tam už vyzkoušeli Christian Lundgaard, Oscar Piastri a Guanju Žou, všechno jezdci z juniorského programu Renaultu.

McLaren svého bývalého jezdce nepodpořil. Foto: McLaren

Zdroj: Ekstra Bladet, úvodní foto: McLaren