Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Fernando Alonso a Jimmie Johnson si vymění vozy

Fernando Alonso a Jimmie Johnson si vymění vozy

McLaren a Hendrick Motorsport se setkají v Bahrajnu

Fernando Alonso a Jimmie Johnson svým fanouškům prostřednictvím sociálních sítí oznámili, že si na jeden den vymění své závodní mašiny. Akce je naplánována na 26. listopad a jezdit se bude v bahrajnském Sachíru.

Sezona F1 skončí 25. listopadu v Abú Zabí, takže Alonso a McLaren to budou mít blízko, přestože se zatím nikde exaktně nepíše, že na trati bude letošní MCL33. Johnsonův tým Hendrick na oplátku do Bahrajnu poslal vůz ze šampionátu Monster Energy NASCAR Cup Series, nejprestižnější série z rodiny NASCAR. Vůz je již v této chvíli v přepravním kontejneru a na palubě lodi směřující z USA do Perského zálivu.

Není to poprvé, co si jezdci dvou (v různých částech světa) nejpopulárnějších sérií půjčí své vozy. Kupříkladu Lewis Hamilton v roce 2011 vyměnil svůj mclaren za auto Tonyho Stewarta. Alonso s Johnsonem ale chtějí více. Více jezdit a více mediální pozornosti. Hendrick tak spolu s vozem posílá dobrou zásobu pneumatik a McLaren snad bude podobně štědrý, ačkoli musí kličkovat mezi pravidly pro testování, stanovenými FIA.

Johnson bude mít na několik dní k dispozici simulátor McLarenu. Alonso byl pozván do simulátoru Chevroletu v Huntersvillu, jenže harmonogram nabitý závodními víkendy F1 a WEC mu prý neumožnil nabídku přijmout. Jejich společný den by měl být buď vysílán televizí, nebo by se měl k fanouškům dostat jinými, digitálními cestami.

Nápad prý nepochází ze žádného marketingového oddělení, zrodil se přímo v hlavách jezdců v lednu. Tehdy měli jezdci připravující se na závod 24 hodin Daytony tiskovou konferenci v rámci NASCAR Media Tour, kde se Alonso a Johnson seznámili a vyměnili si telefonní čísla.