Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso zůstává v nemocnici

Alonso zůstává v nemocnici

Dvojnásobný mistr světa utrpěl otřes mozku.

Fernando Alonso stráví dnešní noc v nemocnici. Důvodem je otřes mozku, který utrpěl při dnešní havárií na okruhu v Barceloně.

Těsně před polední pauzou vrazil jezdec McLarenu do vnitřní bariéry na výjezdu ze třetí zatáčky. CT i MRI vyšetření potvrdila, že jezdec nemá žádná vážná zranění, avšak utrpěl otřes mozku, proto zůstane preventivně pod dohledem lékařů.

"Fernandova nehoda je prostě jedna z věcí, které se během testování stávají," řekl Eric Boullier, závodní ředitel McLarenu. "Naštěstí je v pořádku, ale při nehodě utrpěl otřes mozku, což si vyžádalo, aby dnešní noc strávil v nemocnici. To je u takových případů běžný postup. Některá média závažnost jeho nehody samozřejmě nafukují, ale byla to jen normální nehoda během testování."

Po polední přestávce měl vůz přebrat Jenson Button, aby mu tak tým vynahradil včerejšek, během kterého si kvůli technickým problémům moc nezajezdil. McLaren se však rozhodl vůz neopravovat a test ukončil.

"Vůz sice nebyl velmi poškozen, ale přesto to stačilo k tomu, abychom se rozhodli pro poměrně zdlouhavou kontrolu převodovky a pohonné jednotky. Vzhledem k času, který je k tomu nezbytně nutný, jsme se pak rozhodli spustit oponu o pár hodin dříve, než bylo v plánu. Pro celý tým to byl těžký týden, ale vrátíme se a příští týden se v Barceloně budeme snažit ještě více než dosud."

Celý druhý test nového vozu s pohonnou jednotkou od Hondy ovlivnily problémy s MGU-K, které se japonská automobilka snažila narychlo redesignovat, ale včera selhalo těsnění stejně jako v první den barcelonského testu.