Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz si věří i na red bully

Sainz si věří i na red bully

U Norrise ale panovalo po kvalifikaci zklamání

Předchozí dvě velké ceny se McLarenu zrovna nevydařily. Odnesl si z nich totiž pouze jediný bod, který si za 10. místo připsal na Monze Lando Norris.

Velkou cenu Singapuru má ale parta z Wokingu zatím rozjetou o poznání lépe. V kvalifikaci se totiž oběma jezdcům britského týmu podařilo probojovat do její závěrečné části a zatímco Carlos Sainz Jr. se jakožto nejlepší pilot ze „zbytku světa“ umístil na sedmé příčce, jeho týmový kolega obsadil při své kvalifikační premiéře na okruhu Marina Bay 10. pozici.

Ambice rychlejšího ze zmíněné dvojice ovšem za trojicí elitních týmů nekončí a pro nedělní závod si syn dvojnásobného rallyového šampiona troufá i na jezdce Red Bullu.

„Rozhodně se zítra pokusíme dobře odstartovat a odsunout red bully. Je nám jasné, že budou o něco rychlejší. V Maďarsku a i na jiných místech jsme ale ukázali, že se jich můžeme držet. Bude to těžké. Samozřejmě, že má Red Bull momentálně k dispozici lepší vůz, nikdy ale nevíte, jak závod vyjde,“ tvrdí optimisticky rodák z Madridu.

U Norrise již ale panovala o něco horší nálada. Brit totiž se svým výkonem spokojen nebyl a věří, že mohl dosáhnout na víc: „Je zde mnoho zatáček, ve kterých můžete poměrně snadno chybovat. A to jsem ve třetí části kvalifikace perfektně ukázal,“ dal dvacetiletý mladík najevo své zklamání.

Lando Norris po skončení singapurské kvalifikace spokojen nebyl.

Zatímco pro Norrise půjde na singapurském okruhu o premiéru, jeho týmový kolega již na tomto místě během své kariéry leccos zažil. Patrně nejvíce vzpomíná na rok 2017. Tehdy zde totiž vybojoval svůj dosud nejlepší výsledek ve F1, když ještě jako pilot Toro Rosso proťal cílovou pásku na čtvrtém místě.