Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Norris byl nejrychlejší v první části kvalifikace

Norris byl nejrychlejší v první části kvalifikace

Ta rozhodující již mu ale tolik nevyšla

Sobotní účinkování Landa Norrise v Austinu rozhodně nelze označit jako nevýrazné. Brit o sobě dal vědět již v závěrečném volném tréninku, kde se blýsknul třetím nejrychlejším časem. Příjemně překvapil ale zejména v úvodní části kvalifikace, kde se mu podařilo zvítězit. Ve zbývajících segmentech již ale podobný výsledek nezopakoval a na startovním roštu nedělního závodu mu bude patřit pro něj o něco tradičnější pozice - osmá.

Ačkoli po skončení kvalifikace nebyl loňský vicemistr F2 zcela spokojen se svým výkonem v závěrečné části, převládaly u něj pozitivní pocity.

"Byla to docela slušná kvalifikace. V první a druhé části jsem odvedl dobrou práci. V prvním segmentu kvalifikace jsem se ocitl v zácpě a musel jsem tak využít druhou sadu pneumatik, takže mi pro závěrečnou část zbyla již jen jedna. Vždy se mi daří více ve druhých pokusech. Ve třetí části, kdy jsem měl jen jednu šanci, jsem se tedy trochu trápil, neboť všichni přede mnou měli k dispozici dvě sady nových pneumatik," zhodnotil Norris své kvalifikační účinkování.

Čtvrtá řada bude na dnešním startovním roštu zbarvena do oranžova zcela. S Norrisem ji totiž bude sdílet jeho stájový kolega Carlos Sainz Jr., kterému se zadařilo o něco více než dvacetiletému nováčkovi a skončil na sedmé příčce. I on byl se svým výkonem spokojen.

Carlos Sainz Jr. byl v americké kvalifikaci nejlepším jezdcem ze zbytku světa.

 

"Dnes to byla skvělá kvalifikace. Dokázali jsme z vozu dostat absolutní maximum a dvě vydařená kola ve třetí části znamenají, že budu startovat ze semého stání hned za elitními týmy. Zítra ale očekávám náročný den, neboť opět dojde ke změně větru a to by mohlo závod učinit obtížnějším. Takže se pojďme na to soustředit. Dnes jsme odvedli dobrou práci a zítra ji chceme dokončit. Znovu gratuluji celému týmu. Je vždy dobrým znamením, když oba vozy vévodí středu pole," řekl v sobotu Španěl.

Sobotní výsledek představuje pro stáj z Wokingu nejlepší kvalifikační výkon na tomto okruhu od roku 2014. Tehdy zde britský tým také kompletně obsadil čtvrtou řadu, když sedmý skončil Jenson Button a osmý současný pilot Haasu Kevin Magnussen.